• Bonus-malus-system för nya bilar

  Riksdagen har beslutat om ett bonus-malus-system för nya lätta fordon. Bilar med låga koldioxidutsläpp ska få en bonus vid inköpstillfället medan fordon med relativt höga koldioxidutsläpp får ett straff (malus) i form av högre skatt. På grund av dessa nya regler ändras också beräkningen av bilförmånsvärdet....Läs mer »

  2017-11-27

  Beslut

 • Skattereformer 2018

  Riksdagen har behandlat årets budgetproposition och tagit beslut om bland annat sänkt skatt för pensionärer, personaloptioner, höjd SINK, utvidgat växa-stöd och ett bonus-malus-system för bilar....Läs mer »

  2017-11-27

  Beslut

 • Julgåvor och julfest

  Som företagare kanske du börjat fundera så smått över årets julklappar och/eller julfest till anställda och kunder. Då kan det vara bra att känna till att det finns vissa skattemässiga regler att förhålla sig till. Vad är egentligen avdragsgillt för företaget och när kan det bli aktuellt med förmånsbeskattning? ...Läs mer »

  2017-11-22

  Övrigt

 • Gåva av aktier till anställd

  Högsta förvaltningsdomstolen har i tre domar avgjort om gåvor av aktier till anställda ska räknas som skattepliktiga förmåner på grund av anställning eller som skattefria gåvor....Läs mer »

  2017-11-20

  Rättsfall

 • ROT – vad gäller vid årsskiftet?

  Det är inte lätt att veta vad som gäller för ROT-jobb som pågår över årsskiftet. När dessutom ROT-betalningen sker på olika sidor om året kan det kännas ännu krångligare. Vi reder ut vad som gäller för ROT-jobb och ROT-betalningar runt årsskiftet!...Läs mer »

  2017-11-16

  Övrigt

 • Starta aktiebolag? – Passa på före årsskiftet

  Om du står i valet och kvalet att starta aktiebolag eller ombilda till aktiebolag från någon annan företagsform är det en god idé att bestämma sig snart. Som ägare till ett aktiebolag kan du få lågbeskattad utdelning från bolaget, men du får bara tillgodoräkna dig utdelningsutrymme om du äger bolaget vid ingången av året....Läs mer »

  2017-11-08

  Övrigt

 • Skatteplanering inför nyår – tips!

  Det är snart nytt år och för dig som vill planera din skatt för beskattningsåret 2017 finns det en hel del att tänka på. Våra experter har sammanfattat några av de viktigaste punkterna att överväga inför årsskiftet 2018!...Läs mer »

  2017-11-06

  Övrigt

 • Vägrade övertid – grund för uppsägning

  Arbetsgivaren hade inte rätt att avskeda en anställd som på grund av personliga skäl inte ville arbeta övertid två helger. Däremot fanns det grund för uppsägning då mannens skäl inte ansågs tillräckligt starka för att vägra jobba övertid. ...Läs mer »

  2017-10-31

  Rättsfall

 • Kunder som inte hämtar sina saker

  Känns det som att du har ett berg av saker som kunder glömt eller struntat i att hämta? Så ska det naturligtvis inte behöva vara. Här får du koll på reglerna som förklarar vilka rättigheter och skyldigheter du har....Läs mer »

  2017-10-16

  Övrigt

 • Dyrare med förmånsbil

  Regeringen föreslår ett bonus-malus-system för nya lätta fordon och till följd av detta föreslås även en ändrad beräkning av bilförmånsvärdet och att t ex trängselskatt inte längre ska anses ingå i bilförmånsvärdet....Läs mer »

  2017-09-26

  Förslag

 • Prisbeloppen 2018

  Prisbasbeloppet höjs med 700 kr inkomståret 2018, dvs från 44 800 kr till 45 500 kr. Det förhöjda prisbasbeloppet blir 46 500 kr, vilket är en höjning med 800 kr....Läs mer »

  2017-09-25

  Övrigt

 • Gåva av aktier till anställda

  En anställd som får aktier i skattefri jul-, jubileums- eller minnesgåva från sin arbetsgivare ska använda marknadsvärdet den dag då den anställde kan disponera aktierna som anskaffningsvärde....Läs mer »

  2017-09-18

  Övrigt

 • Kickstarta hösten med motion!

  Företagets anställda kan få skattefri friskvård i form av t ex motion. Dessa regler gäller dock bara anställda – enskilda näringsidkare och delägare i handelsbolag går därför bet på förmånen....Läs mer »

  2017-09-08

  Övrigt

 • Företagskapning

  Att få sitt företag kapat är något som oroar många företagare. Här ger vi några tips på hur du kan upptäcka och skydda dig mot företagskapning....Läs mer »

  2017-09-04

  Övrigt

 • Kick-off och konferens

  För att en kick-off (intern konferens, kurs – kärt barn har många namn) ska vara avdragsgill måste den vara till nytta och ekonomiskt motiverad för företaget. Det bör finnas ett utarbetat kursprogram för att inga tvivel ska uppstå om att det inte är en ren rekreationsresa. ...Läs mer »

  2017-08-25

  Övrigt